Over ons

Breugem Horticulture is een echt familiebedrijf. Inmiddels staan de derde en de vierde generatie aan het roer: Dick en Sebastiaan. Echte telers die houden van ondernemen, duurzaam werken én tomaten.

Oude logo van Tomatenkwekerij Breugem

Meer dan 60 jaar!

De familie Breugem is een echte telersfamilie. Al rond 1920 werden de eerste gewassen op professionele schaal geteeld. De start van Breugem Horticulture was in 1960 in het buurtschap Kruisweg. Sinds 2001 staat het bedrijf in Bleiswijk en telt het 6 hectare kassen. Daarin telen Dick en Sebastiaan Breugem en hun medewerkers vanaf het voorjaar heerlijke ronde, losse tomaten.

Drone video

Bekijk de video die leverancier LetsGrow.com in 2017 maakte van onze kassen.

Toekomstgericht

Telen is precisiewerk, vinden we. Tot op het laatste cijfer achter de komma moet alles kloppen, zoals de teelt, het teeltklimaat en de interne organisatie. Daardoor is Breugem Horticulture een moderne, toekomstgerichte kwekerij in het hart van de Nederlandse tuinbouw. Niet voor niets staat Breugem Horticulture bij afnemers bekend als betrouwbare producent van losse, ronde tomaten met een goede kwaliteit.

Samen kom je verder

Samenwerken zit in onze genen. Zo vormen we met twee andere telers een energiecluster. Samen zorgen we voor een zo efficiënt mogelijke inzet van aardwarmte. Ook op het gebied van afzet werken we samen: we zijn met bijna 200 telers lid van coöperatieve telersvereniging: Oxin Growers. Daarnaast werken we samen met onze afnemers, onder meer op het gebied van verpakkingen en productontwikkeling. En de selectie van ons tomatenzaad doen we samen met afnemers en de zaadveredelaar.

Innovatieve sector

De Nederlandse glastuinbouw is wereldberoemd. Vooral door het innovatieve karakter oogst bewondering. Voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden uit alle windstreken is onze sector een inspirerend voorbeeld.

Breugem Horticulture is trots onderdeel uit te maken van deze sector. Net als veel van onze collega’s zoeken we permanent naar nieuwe ontwikkelingen en verdere verbeteringen.

Bekijk de documentaire die Bloomberg maakte over de Nederlandse voedselproductie.

nl_NLNederlands
Scroll naar boven